Veelgestelde vragen


Wat zijn de plannen voor Zuidpolder?

In het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk in Eemnes worden zo'n 500 nieuwe woningen gerealiseerd. In Zuidpolder staat de keuzevrijheid van (toekomstige) bewoners centraal. Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap omringd door sloten en met veel groen. In Zuidpolder komen veel verschillende woningtypen en afwisselende architectuurstijlen, passend binnen het dorpse karakter. Elke woning staat op een bijzondere plek; aan het water aan het groen of in een hofje. Wonen in Zuidpolder is een stap vooruit.

Hoe verloopt de ontwikkeling van Zuidpolder?

In Zuidpolder komen zo’n 500 woningen die gefaseerd worden gerealiseerd. U vindt het aanbod en de beschikbare woningen hier

Wordt er in Zuidpolder duurzaam gebouwd?

De woningen in de Zuidpolder zijn energiezuinig, met energielabel A+++. De meeste woningen zijn standaard uitgevoerd met zonnepanelen. De woningen die vanaf 2016 worden gebouwd zijn zeer energiezuinig, met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)* van 0,0. Hiermee lopen wij vooruit op regelgeving voor nieuwbouwwoningen die pas in 2020 van toepassing is. Samen met toekomstige bewoners wordt per fase gekeken naar mogelijke duurzame alternatieven.

*De norm EPC geldt voor energie die wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van de woning, gebruik van warm water, verlichting en ventilatie. De EPC=0 draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en verlaagt de maandelijkse energielasten.

Welke partijen zijn betrokken bij Zuidpolder?

Het project Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en projectontwikkelaars Van Wijnen en Heijmans.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Vul hiernaast uw gegevens in en meld u aan voor de nieuwsbrief. Volg ons ook via Facebook en Twitter
Wilt u iemand van ons team spreken, belt u dan met het projectbureau Zuidpolder via 06-50628131.

Is er een informatiecentrum?

In de hal van het gemeentehuis Eemnes vindt u een informatiehoek Zuidpolder. Hier kunt u onder meer de maquette bekijken.

Komen er ook huurwoningen in Zuidpolder?

In 2017-2018 worden huurwoningen gebouwd in Zuidpolder in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie.

Zijn er ook kavels voor zelfbouw in Zuidpolder?

In totaal zijn er in Zuidpolder 50 vrije kavels te koop waar u uw eigen huis kunt bouwen. Deze kavels worden gefaseerd uitgegeven in een periode van enkele jaren. Meer informatie over de vrije kavels vindt u hier.

Welke voorzieningen biedt Zuidpolder?

Op loopafstand kunt u in het centrum van Eemnes terecht voor alle dagelijkse boodschappen. In Eemnes vindt u een bloeiend cultureel en actief sport- en verenigingsleven. Alle voorzieningen zijn voorhanden, zoals een gezondheidscentrum en zes basisscholen. Voor een middelbare school bieden buurgemeenten Huizen, Laren en Baarn volop keus. Gezellige restaurants en luxe winkels vindt u in Eemnes en in het nabijgelegen ’t Gooi.

Staat uw vraag (of antwoord) niet tussen de veelgestelde vragen, dan kunt u uw vraag aan ons stellen via het formulier.

Contactformulier

* is verplicht

Ja, ik ontvang ook graag de nieuwsbrief Zuidpolder.
7 maal 4
Voer het resultaat in a.u.b.

Adresgegevens

Projectteam Zuidpolder
Zuidersingel 1, 3755 AZ Eemnes
Tel: 06-50628131
Zuidpolder@eemnes.nl