Wonen in de Polder?

Wonen in de Polder? >> Zuidpolder

Stedenbouwkundig ontwerper Peter Verschuren: 'Als ik schets probeer ik door de ogen van een passant te kijken.'

Peter Verschuren, stedenbouwkundig ontwerper van Zuidpolder en supervisor, toetst woningontwerpen van zelfbouwers en ontwikkelaars. Hij vertelt over Zuidpolder en hoe je een sfeer van dorps wonen creëert.

Lees verder

Helen Vlietman vertelt: 'Toen ik dit project zag was ik op slag 'verkocht'

In Zuidpolder staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Toekomstige bewoner van de Heemweide, Helen Vlietman, was op zoek naar een duurzame en zeer complete woning en vond deze in Zuidpolder: 

dat tegenwoordig niet gemakkelijk te realiseren, weet ik uit ervaring. Deze woning met alle nieuwste normen van isolatie, zonne-energie en terugwinnen van energie, sprak me daarom gelijk aan. Daarbij de vriendelijke/vrije opzet, waarbij voldoende (groene) ruimte is tussen de woningen, met in de directe omgeving ook wandelmogelijkheden. En de architectuur die vooral heel speels is, met veel variatie, sprak me zeer aan. Ik verheug me op mijn nieuwe stekje met praktijk aan huis!’ 

        

Toekomstige bewoners Remko en Anne vertellen: 'Zuidpolder is precies wat we zochten.'

Centraal en ruim wonen
‘Een jaar geleden zijn we van Zwolle naar Baarn verhuisd. We wilden centraal in Nederland wonen. Eerst zochten we vanuit een huurwoning naar een bestaande koopwoning in Baarn. Maar na een half jaar stonden we nog steeds met lege handen. Woningen die nieuw op de markt kwamen werden massaal bezocht. Was de plek mooi en de prijs aantrekkelijk, dan waren ze snel verkocht. Voor ons reden om verder te kijken, naar een nieuwbouwwoning dit keer. Je krijgt dan toch meer waar voor je geld; een grotere woning mét tuin en meer comfort.’
Lees verder

Energiezuinig Bouwen

De woningen in de Zuidpolder zijn energiezuinig, met energielabel A+++. De meeste woningen zijn standaard uitgevoerd met zonnepanelen. De woningen die vanaf 2016 worden gebouwd zijn zeer energiezuinig, met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)* van 0,0. Hiermee lopen wij vooruit op regelgeving voor nieuwbouwwoningen die pas in 2020 van toepassing is. Samen met toekomstige bewoners wordt per fase gekeken naar mogelijke duurzame alternatieven.

 

*De norm EPC geldt voor energie die wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van de woning, gebruik van warm water, verlichting en ventilatie. De EPC=0 draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en verlaagt de maandelijkse energielasten.

Categorieën

Zuidpolder (4)
Omgeving (4)
Voorzieningen (1)
Alles

Recent in Zuidpolder

Het laatste nieuws rond Zuidpolder kunt u hier lezen. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Uw woonwensen centraal